2011. november 24., csütörtök

Lélekből valósággá vált....



Lélekből énekelni -  mindig José Carreras könyvének címe jut eszembe. Mert ebben a két szóban megírja a titkot. Igen. Ő pontosan tudja, milyen érzés lélekből énekelni, hogy csak így lehet. Ahogy én pontosan tudom, milyen érzés lélekből írni. A lélekről. Csak így lehet. Lélekről csak lélekből. És tudom, ezt Ti is érzitek, amikor olvassátok az itt fellelhető gondolatokat, vagy fellapozzátok a Mosolyhidat. Ma már tudom, miért ért el Hozzátok, a szívetekhez, a lelketekhez. Mert lélekből írtam. Őszintén. Minden, amit az ember megtanulhat akár az ének, akár az írás technikai tudnivalóit tekintve, semmit nem ér, ha nem a lélek rezegteti a hangszálakat, vezeti a szavakat író kezet. És addig lehet énekelni, addig lehet írni, amíg vezet. Csak addig. Ezért minden kötet után ott a kérdés: lesz-e folytatás? És sokan kíváncsiak voltak már a Mosolyhíd után, hogy lesz-e folytatás. Én azt hittem, azt éreztem, hogy nem lesz, nem lehet. De most itt van, mégis, itt van a folytatás. A Mosolyszárnyak. Talán kicsit más. Vagy csak én érzem így...Most kiderül. Ahogy más is kiderül. Hiszen most itt az újabb kérdőjel: vajon lesz-e még tovább?  Lehet-e még újabb és újabb utakon megközelíteni a lélek rejtett zugait, a szív titkos vágyait, érzéseit? Lehet-e újabb módon kifejezni a legszebb emberi érzést, a legfontosabb élményt? Lehet. Tudom, hogy lehet. A kérdésre a válasz mégis: nem. Folytatás nem lesz. Legalábbis, ami e két kis könyvet illeti.  De lehet más. Lehet mégis következő. Hiszen a lélek vezet, és a  szívem, a lelkem vágyik szavakba önteni mindazt, ami benne van. Igen. Ölelést, érintést,  hangot, szemeket, illatot, ízeket,  színeket, tájakat, álmokat, vágyakat, és azt is, ami ma még  megfogalmazatlanul ott rejtőzik. Mindent. Mert ott van...  Mert  létezik, és vágyom újabb ajándékká formálni. Egy másik ajándékká. Mert létezik ez az ajándék...

11 megjegyzés:

  1. Kedves Tamás!

    Gyönyörű lélekvallomás!
    Köszönöm, hogy megosztottad az olvasóval lelked gondolatait …és hiszem, tudom, lesz még ilyen ajándék. Sok sikert kívánok hozzá!

    Csak magamat ismételve tudom elmondani, köszönet az érzékeny gondolatokért, a szívmelengető pillanatokért - a Mosoly-könyvekért!

    Szép napot kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Arozika, én is köszönöm, hiszen számtalanszor leírtam, elmondtam már, hogy minden leírt gondolat csak akkor ér valamit, ha valakinek a szívében otthonra lel. Hihetném, hogy csoda-dolgokat írok, ha nem olvasná senki, ha nem érintene meg senkit. Így hát én is köszönettel tartozom a figyelemért, az Olvasókért, akik így barátokká válnak, hiszen nem pusztán az esztétikai élmény érinti meg őket, hanem az érzés, ami sokunkban ott rejtőzik, mégis sokan nem tudják, vagy nem merik megfogalmazni. És köszönet azért is, hogy vannak Olvasók, mint Te is, akik megosztják azokat az élményeket, érzéseket, amiket a Mosolyok adhatnak. És különös dolog ez, hiszen nem olyan, mint egy szépen eltervezett családregény-sorozat, vagy bármi más mű, aminek a szerzője felvázolja a történetet. Ezt a történetet az Élet írja napról-napra. Így minden folytatás az Élettől függ. Én csak eszköze lehetek. Ha az Élet megajándékoz a Lehetőséggel, az ihletadó Lehetőséggel, akkor igen, akkor születnek újabb és újabb csodák...

    Szép napot Neked is!

    Tamás

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép az írás is meg a zene is , nagyom ideillő .
    Puszi :)

    VálaszTörlés
  4. Igazán köszönöm, kedves vagy... :)

    T.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Tamás, a "lélekírás" a Te nyelved.:)
    Vágyom az újabb ajándékodra. Igaz, még a "régiekkel" sem teltem be.
    A pillanatok megszületnek benned, papírra veted őket, és mi is részesei lehetünk, átélhetjük veled, vagy rávetíthetjük a magunkéra, és akkor megszületett valami új, valami más, valami izgalmas megértés.

    Örömmel olvaslak.

    Üdv.
    Ildikó

    VálaszTörlés
  6. Kedves Ildikó, öröm írni, öröm, amikor az emberben megmozdul valami, amikor a lélek írásra késztet. Ez különös és boldog pillanat. És öröm, amikor mások olvashatják, és magukénak érzik. Mindig megható. Köszönöm :)

    Szép estét!

    Tamás

    VálaszTörlés
  7. Ilyen szép sorok után, csak az lehet:)
    Neked is szép estét kívánok.

    Ildikó

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm...:)

    Tamás

    VálaszTörlés
  9. Magam is írok... ugyanígy. Meztelenül állok olvasóim előtt, mert írni, bármit, csak legmélyebb, legtisztább, legkendőzetlenebb lelki lényemből fakadóan tudok...
    Jó volt ide tévedni! Jó saját világomat visszatükröződve látni -egy egészen más világban... egy egészen más emberben!

    Köszönöm!

    Lea /Lendvay Erika Anita/

    VálaszTörlés
  10. Kedves Lea, örülök, hogy ide "tévedtél". Köszönöm soraidat, és igazat kell adnom, írni, igazán, őszintén, a valóságot csak lélekből lehet. Ahogy énekelni is. Bár sok alkotás születik világunkban, és mindegyiknek van szerepe, de mindig is azok a legmeghatóbbak, amik lélekből születnek, amiben EMBER van, amiben ott lakozik a sorok szerzőjének lelke.

    További kellemes perceket kívánok itt, és szép gondolatokat Magadban!

    Tamás

    VálaszTörlés
  11. Karácsonyi idézeteket kerestem a blogomba és a következő soraidra bukkantam a neten:

    Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.
    Csitáry-Hock Tamás

    Így találtam ide az oldaladra, és milyen jó, hogy idetaláltam. Ebbe a mai gyűlölködő, mogorva világban olyan nagyon jó érzés találni társakra, barátokra, akikből a béke, harmónia és szeretet sugárzik vissza rám, mert ragyog a lelke és ez a fény a "Mosolyhídon" keresztül hozzám is elér, átmelegít. Azok az írások érintenek meg, melyekből hallom a zenét. A Te szavaid ilyenek. Zenélnek.
    Nem tudom nyitható-e, ha berakok ide egy videó linket, mindenesetre megpróbálom:
    http://video.xfree.hu/?n=njzsike|fd84339a6a720268657fc952447a4a23&vcim=August%20Rush%20-%20A%20szeretet%20szimf%F3ni%E1ja#videoloc

    Békés, boldog, szeretetteljes ünnepet kívánok!

    VálaszTörlés